Myynti: Petri Smedberg 0400 458 122, E-mail: puomitek(at)puomitek.fi | Myynti: Mikael Riipinen 050 547 7705, E-mail: myynti(at)puomitek.fi

Puomitek Ky - Aluesuojauksen asiantuntija

Raskas liukuportti

kysy tarjous


Raskas liukuportti teollisuuden tarpeisiin

Raskas liukuportti soveltuu kohteisiin missä tarvitaan suurta ajoaukkoa ja järeää sekä toimintavarmaa porttia. Käyttökohteina ovat esimerkiksi paljon liikennettä omaavat ajoaukot sekä erilaiset teollisuuskohteet sekä -laitokset joissa on tarvetta isommalle ja varmatoimiselle portille. Portilla voidaan sulkea yksiosaisena 5-8m ajoväylä ja kaksiosaisena jopa 16m ajoväylä. Liukuporttiin voidaan tarvittaessa yhdistää myös käyntiportti.

Portin profiili on pursotettua alumiiniprofiilia (AIMgSi T5 SFS 25291) mikä tekee siitä kevyen myös käsikäyttöisenä. Porttia valmistetaan verkko- ja profiilitäytteellä ja se voidaan varustaa piikkilangoin tai piikkilistalla. Pylväsrakenne estää jota autolla läpiajoyrityksen.

Portin automatiikka, koneistaminen ja lukitus

Sähkökäyttöinen raskas liukuportti lukkiutuu koneistolla ja käsikäyttöinen lukitaan riippulukolla. Sähköisellä avauskoneistolla varustettu portti voidaan avata esim. painikkeella portin vierestä ja kauempaa kauko-ohjauksella tai kortinlukijalla tai koodilukolla ja radio-ohjauksella. Nykyään portit voidaan avata myös GSM-avauksella. Ohjauskeskuksena käytämme mikroprosessoripohjaista keskusmallia, joka sisältää kaikki tavalliset täysautomaattisen käytön ominaisuudet kuten liitännät turvavalokennolle, kauko-ohjauslaitteille, impulssiavaukselle ajoneuvoilmaisimesta, 1/2 -aukiohjauksen, automaattisen sulkeutumisen, käyntiajan rajoituksen ja esteen poistumisen tunnustelun.

Liukuportin perustaksi valetaan tasainen betonilaatta (pituus 250cm ja 90 cm). Laatan paksuus, raudoitus ja korko katsotaan aina asennuspaikan mukaan. Korkoa määritettäessä on huomioitava portin liikkeen ulottuvuus aukeamis- ja sulkemissuuntaan. Moottorin jännite 3-vaiheinen 10 A.

Automatiikassa Puomitek Ky toimii yhteistyössä suomalaisen Ovitor Oy:n kanssa.