Myynti ja tarjouslaskenta puh. 050 547 7705 | [email protected] | Työmaa-aidat myynti puh. 0400 451 806 | [email protected]

Liukuportit

Valikoimastamme löydät liukuportit oli tarpeenne sitten kevyen tai raskaasti liikennöidyn tilan suojaus liukuporteilla. Toimitamme porttiratkaisut yrityksille, teollisuuteen, rakennusliikkeille sekä kunta- ja kaupunkisektorin toimijoille.

lue lisääpyydä tarjous

KEVYT LIUKUPORTTI

Kevyttä liukuporttia käytetään yleisesti kohteissa joissa portista menevää liikennettä on vähän tai halutaan kevyt ja varmatoiminen portti kustannustehokkaasti.

Kevyt liukuportti on kevyt ja tilaa säästävä porttiratkaisu. Aidan suuntaisesti aukeava portti on toimintavarma pienten 3-6m ajoaukkojen porttina ja kaksiosaisena se on edullinen ratkaisu isompiinkin ajoaukkoihin. Kevyttä liukuporttia käytetään yleisesti kohteissa joissa portista menevää liikennettä on vähän tai halutaan kevyt ja varmatoiminen portti kustannustehokkaasti. Liukuporttiin voidaan tarvittaessa yhdistää myös käyntiportti. Liukuportin kehysprofiili (115mm x 75mm) on pursotettua alumiiniprofiilia (AIMgSi T5 SFS 25291) mikä tekee siitä kevyen myös käsikäyttöisenä. Liukuportin vakiokorkeuksia on seitsemän joista kolmea valmistetaan myös piikkilangoin varustettuna. Alumiinista liukuporttia on saatavilla verkko- tai profiilitäytteellä.

Liukuportin automatiikka koneistaminen ja lukitus

Sähkökäyttöinen kevyt liukuportti lukkiutuu koneistolla ja käsikäyttöinen lukitaan riippulukolla. Sähköisellä avauskoneistolla varustettu portti voidaan avata esim. painikkeella portin vierestä ja kauempaa kauko-ohjauksella tai kortinlukijalla, koodilukolla ja radio-ohjauksella.

Ohjauskeskuksena käytämme mikroprosessoripohjaista keskusmallia, joka sisältää kaikki tavalliset täysautomaattisen käytön ominaisuudet, kuten liitännät turvavalokennolle, kauko-ohjauslaitteille, impulssiavaus ajoneuvoilmaisimesta, 1/2 -aukiohjaus, automaattinen sulkeutuminen käyntiajan rajoitus ja esteen poistumisen tunnustelu.

Liukuportin kannatinpylvässarja valetaan betoniperustaan, jonka syvyys on maaperästä riippuen n. 100cm. Korkoa määritettäessä on huomioitava portin liikkeen ulottuvuus aukeamis- ja sulkeutumissuuntaan. Moottorin jännite 3-vaiheinen 10 A.

RASKAS LIUKUPORTTI

Leveät tai paljon liikennettä omaavat ajoaukot sekä koneelliset liukuportit.

Raskas liukuportti soveltuu kohteisiin missä tarvitaan suurta ajoaukkoa, tukevampirakenteista sekä toimintavarmaa porttia. Tämä portti on varma valinta kun portti koneellistetaan. Portilla voidaan sulkea yksiosaisena 3-10m ajoväylä ja kaksiosaisena jopa 20m ajoväylä.

 

Portin profiili on pursotettua alumiiniprofiilia (AIMgSi T5 SFS 25291) mikä tekee siitä kevyen myös käsikäyttöisenä. Porttia valmistetaan verkko- ja profiilitäytteellä ja se voidaan varustaa piikkilangoin tai piikkilistalla. Pylväsrakenne estää jopa autolla läpiajoyrityksen.

Raskaan liukuportin automatiikka, koneistaminen ja lukitus

Sähkökäyttöinen raskas liukuportti lukkiutuu koneistolla ja käsikäyttöinen lukitaan riippulukolla. Sähköisellä avauskoneistolla varustettu portti voidaan avata esim. painikkeella portin vierestä, kortinlukijalla tai koodilukolla, radio-ohjauksella eli ns. kapula-avauksella tai GSM-avauksella.

 

Ohjauskeskuksena käytämme mikroprosessoripohjaista keskusmallia, joka sisältää kaikki tavalliset täysautomaattisen käytön ominaisuudet kuten liitännät turvavalokennolle, kauko-ohjauslaitteille, impulssiavaukselle ajoneuvoilmaisimesta, 1/2 -aukiohjauksen, automaattisen sulkeutumisen, käyntiajan rajoituksen ja esteen poistumisen tunnustelun.

Liukuportin perustaksi valetaan tasainen betonilaatta. Laatan paksuus, raudoitus ja korko katsotaan aina asennuspaikan ja portin mukaan. Korkoa määritettäessä on huomioitava portin liikkeen ulottuvuus aukeamis- ja sulkemissuuntaan. Moottorin jännite 3-vaiheinen 10 A. Automatiikassa Puomitek Oy toimii yhteistyössä suomalaisen Ovitor Oy:n kanssa.

SARANAPORTTI

Toimintavarma ja helppokäyttöinen portti lähes kaikkiin tilanteisiin.

 

Saranaportit (käyntiportti, ajoportti)

Käyntiportteja sekä ajoportteja saa kauttamme sekä elementtiaitaan että verkkoaitaan. Elementtiaidan saranaportit tehdään samalla täytteellä kuin aitakin ja maalataan samaan sävyyn aidan kanssa. Portit hitsataan raakamateriaalista ja kuumasinkitään ennen maalausta. Päiväkotiaidoissa portit varustetaan päiväkotisäädösten mukaisilla lukituksilla.

Verkkoaitojen saranaportit ovat alumiinirunkoisia ja niissä on vakiona verkkotäyte. Saranaportteja saa myös muilla täytteillä ja tarvittaessa myös maalattuna. Saranaporteilla saadaan varmatoimiminen ja kustannustehokas ajoportti esimerkiksi verkkoaitaan. Saranaportti voidaan tarvittaessa myös koneellistaa.

PYÖRÖPORTTI

Pyöröportti soveltuu erinomaisesti paikkohin joissa henkilökulkua tulee valvoa. Portit voidaan varustaa erilaisilla toiminnoilla joita voidaa mm: etäohjata.

Pyöröportit

Pyöröportti on erinomainen ratkaisu kaikkialle, missä henkilöliikennettä tulee valvoa.
Rakenne sallii vain yhden henkilön kulkea portista kerrallaan esimerkiksi henkilökortin antamalla avauskäskyllä. Pyöröportti on tehokas kulunvalvoja paikoissa, joissa ei ole vartijaa.

Pyöröportti on valmistettu alumiiniprofiilista, ja sen pyörivä telki on anodisoitu luonnonväriin. Runko on pintakäsittelemätön, mutta se voidaan anodisoida luonnonväriin. Porttia voidaan ohjata tavanomaisilla kortti- ja avainlukijoilla sekä kauko-ohjauksella. Pyöröporttia varten tarvitaan 24V jännite, sekä mahdollista valaistusta varten 220V jännite.

Pyöröportin toiminta

  1. Kortinlukijan hyväksyttyä tunnistuskortin, portti sallii kulun pyydettyyn suuntaan (portin ohjaus vaatii eri impulssin sisään- ja uloskulkuun) yhdelle henkilölle kerrallaan. Impulssin pituus 1-2 sekuntia. Mikäli portista ei kuljeta, se lukkiutuu 10 sekunnin kuluttua.
  2. Kortti / painonappi. Sisäänkulku kortinlukijalla ja uloskulku painonapilla.
  3. Kortti / vapaa kulku. Sisäänkulku portinlukijalla ja vapaa uloskulku.

Kauko-ohjaus: Portti voidaan avata valvomosta ulos- tai sisäänkulkua varten yhdelle henkilölle kerrallaan, tai määrätyksi työhöntulo- tai työn päättymisajankohdaksi. Portin pohjaksi valetaan tasainen betonilaatta (170x150cm). Laatan paksuus, raudoitus ja korko määräytyy asennuspaikan mukaan.

 Puomitek Oy

Puomitek Oy on yksi Suomen suurimmista aluesuojauksia toteuttavista yrityksistä. Asiakkaitamme ovat rakennusliikkeet, kunnat- ja kaupungit sekä eri yritykset ja yhteisöt. 

© 2020 Puomitek Oy. Kotisivut yritykselle Fortamedia.fi