Garda Sikring Group AS osti Puomitek Oy:n liiketoiminnan

Puomitek Oy on Suomen suurin aluesuojausten rakentaja. Tämä on alkua kansainvälisille investoinneille, ilmoittaa konserninjohtaja Jon Ola Stokke.

Garda-konsernin vuosittainen liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa. Yritys vahvistaa siten johtavaa asemaansa Pohjoismaissa.

Garda Sikring Group AS, jolla on pääkonttori Nittedalissa Oslon ulkopuolella, on Norjan johtava toimija tie-, rakennus-, alue- ja kohteen turvallisuudessa 10 eri paikkakunnalla ympäri maata. Puomitekin oston myötä, yrityksellä on jatkossa 16 erittäin pätevää työntekijää Suomessa. Meillä on yhteensä 320 työntekijää Garda Sikringissä. Liikevaihtomme on tällä hetkellä 760 miljoonaa Norjan kruunua, ja kun otetaan huomioon Puomitekin 8 miljoonan euron liikevaihto, Garda saavuttaa nyt vuosittaisen liikevaihdon, joka lähenee lähes miljardia Norjan kruunua, huomauttaa Garda Sikring Group AS:n konserninjohtaja Jon Ola Stokke.”

Kuvassa Gardan ja Puomitek Oy.n johtoa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Garda Sikring sijoittaa ulkomaille, eikä Stokke peittele sitä, että tämä on suuremman kansainvälisen panostuksen aloitus.

Haluamme jatkaa laajentumista Norjassa, mutta haluamme myös panostaa täysin uusille markkinoille. Aloittaen nyt ensin Pohjoismaista, mutta tulevaisuudessa me aikomme perustaa yrityksiä myös muissa Euroopan maissa, selittää konsernijohtaja, joka korostaa, että ei ollut sattumaa, että suomalainen Puomitek oli ensimmäinen ulkomainen yritys, jonka Garda osti.

Se on uskomattoman vankka ja jännittävä yritys, jolla on innovatiivinen ja tulevaisuuteen suuntautunut johto. Lisäksi he ovat toimittaneet erittäin hyviä tuloksia tasaisesti noin 15 prosentin kasvulla joka vuosi sen perustamisesta vähän yli 20 vuotta sitten, selittää tyytyväinen Garda-johtaja.

Puomitek Oy:n historia on ollut aktiivista kasvua lähes 20 vuoden ajan

Puomitek on Suomen suurin aluesuojausten rakentamiseen keskittyvä yritys, jonka pääpaino on aidoissa, porteissa, puomeissa ja fyysisessä turvallisuudessa. Asiakkaita ovat urakoitsijayritykset, voimalaitokset, tavaratalot, teollisuusyritykset sekä julkiset organisaatiot, kuten kunnat, laitokset, koulut ja päiväkodit. Yritys sijaitsee Riihimäellä, Helsingin ja Tampereen välissä. Yrityksen perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Petri Smedberg aloitti yksin vuonna 1999 ostamalla metallitehtaan 100 000 markalla, vastaten noin 175 000 norjan kruunua. Siitä lähtien yritys on kasvanut tasaisesti joka vuosi.

Aika oli kypsä katsoa Suomen rajojen ulkopuolelle ja ottaa suuri askel eteenpäin kehityksessä. Meidät halusi ostaa useampi yritys, mutta Garda oli selvästi se, joka halusi meidät eniten. Emme myöskään epäröineet, etteivätkö norjalaiset olisi hyvä ”match” meille. Puomitek Oy on markkinajohtaja täällä Suomessa ja Garda Norjassa. Yritykset noudattavat myös suurelta osin samoja arvoja ja niillä on suhteellisen samanlainen yrityskulttuuri, sanoo Puomitek Oy:n toimitusjohtaja Petri Smedberg

Me täydennämme toisiamme hyvin muutenkin. Garda on aivan kärjessä digitaalisen kehityksen suhteen ja sillä on myös laajempi tuotevalikoima kuin meillä, lisäksi se on asiantuntija korkean turvallisuuden alalla. Kun taas me olemme olleet hyviä kehittämään uusia ja tehokkaita asennusmenetelmiä, joista koko Garda-konserni hyötyy tulevaisuudessa. Lisäksi olemme myös jatkuvasti kehittyneet myynnillisesti ja tuloksellisesti kuten Gardakin on tehnyt.

Tulevaisuudessa markkina kasvaa voimakkaasti

Petri Smedberg on varmaan siitä vakuuttunut, että Garda ja Puomitekin tuotteille tulee olemaan suuri kysyntä markkinoilla tulevina vuosina. Hän toteaa, että maailma on valitettavasti tällä hetkellä hyvin epävakaa erityisesti Euroopassa ja ennen kaikkea Pohjoismaissa ja Suomessa. Rajaturvallisuus, rakennusten, tärkeän infrastruktuurin ja laitosten suojaaminen tulee olemaan erittäin tärkeää tulevaisuudessa. Tähän kysyntään markkinoilla Puomitek Oy vastaa ensimmäisenä Suomessa yhdessä Gardan valmiin tuoteportfolion avulla.

Kontaktit

Garda Sikring: Konsernijohtaja Jon Ola Stokke – +47 922 33 997
Puomitek: toimitusjohtja Petri Smedberg – +358 40 045 8122